maandag 29 april 2013

DIY; Roses Nail Art (1) - Vintage

Vrolijke vintage lentenagels met roosjes, stap voor stap


Benodigdheden;
- Basecoat
- Groene nagellak
- Minimaal 3 vrolijke kleuren nagellak
- Topcoat
- Satéprikker
- Wattenstaafje

Stap 1;
Eerst maak je je nagels schoon met nagellak remover. Daarna breng je een basecoat aan, om je nagels te beschermen tegen verkleuring. Hierna breng je een basiskleur nagellak aan (je kunt ook elke nagels verschillend doen, zoals op het bovenste plaatje).

Stap 2;
Ga met je wattenstaafje in het potje van je gekozen kleur nagellak. Deze kleur wordt namelijk de basis van je roos. Met het wattenstaafje waar nu nagellak aan zit, dep je op je nagels zodat het een mooi rondje op je nagels achter laat. Als je geen wattenstaafje hebt, kun je deze stap ook gewoon met je kwastje doen, alleen wordt je rondje dan minder rond dan wanneer je het met een wattenstaafje doet.

Stap 3;
Pak nu een donkerdere kleur dan de basis van je roos, en doe hiervan een beetje op een papiertje. Met je satéprikker dep je in het plasje nagellak. Met het puntje van je satéprikker maak je boogjes om en in het rondje, zodat de illusie van rozenblaadjes ontstaat. Zet ook een stipje in het midden van je roosje.

Stap 4;
Pak je groene nagellak en maak op dezelfde manier als dat je de rozenblaadjes gemaakt hebt, bloemblaadjes. Dit kun je doen door stipjes aan de zijkant van je roosje te zetten.
Hier overheen breng je een topcoat aan die je nagellak zal beschermen.

Tip;
Je kunt voor een extra vintage-look een paar nagels een stipjes-patroon geven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten