maandag 29 april 2013

Tips voor witte tanden :D

Ik weet het zeker, iedereen wil wel een mooie witte lach. Maar als het even kan zonder dat het veel geld kost en zonder dat je de gezondheid van je tanden ermee aantast. Hier een paar snelle tips!

Goed poetsten!
Allereerst is het belangrijk dat je elke dag minimaal 2 keer je tanden poetst. Dit houdt ze niet alleen mooi wit, maar zorgt er ook voor dat je geen gaatjes krijgt!

Pas je eetgewoonten aan;
We weten allemaal dat het slecht voor je tanden (en de rest van je lichaam!) is om te roken. Maar wist je ook dat alcohol, koffie, thee en frisdranken zoals cola je tanden geel kunnen laten kleuren?

Fruit;
In aardbeien zitten zuren die je tanden witter maken. Ook in appels zitten deze zuren. Ideaal voor als je weg moet en je kunt je tanden niet meer poetsen; eet een appel. Dit laat je tanden niet alleen witter lijken, het verwijdert ook het tandplak!

Zuivel;
Zuivelproducten bevatten veel stoffen die je tanden wit maken. En niet alleen wit, maar ook sterk! Scheelt misschien weer een bezoekje aan de tandarts...

Dit moet je absoluut NIET doen!
Vaak lees je dat je je tanden moet poetsen met citroenzuur, of ze moet 'scrubben' met zout. Dit soort dingen moet je absoluut NIET doen! Het tast je tandglazuur aan, waardoor je tanden misschien een tijdje witter lijken, maar daarna gaan ze er alleen maar geler uitzien. Tandglazuur beschermt je tanden, en laat ze er gezonder uit zien. Zonder tandglazuur kan er tanderosie optreden, en dat wil je écht niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten