maandag 29 april 2013

Welke bh maat heb ik?

Voor elke nieuwe bh die je koopt is het het best om je maat weer eens op te laten meten. Door alle veranderingen die je in je leven ondergaat, verandert niet alleen je kledingmaat, maar ook je cup-maat! Gemiddeld wisselt een vrouw in haar hele leven namelijk 6 keer van cupmaat! 
Maar wat nu als je de verkoopster niet durft te vragen wat je maat is? Dan kun je hier lezen hoe je dit zelf kunt doen!



Een bh bestaat uit 2 verschillende delen; de omvang en de cupmaat. De omvang zijn de cijfers, de cupmaat is de letter (bijvoorbeeld 75B).  

Wat je nodig hebt;
- Meetlint

Onderwijdte - omvang
De omvang is het belangrijkste onderdeel van je bh (de omvang bepaalt 70% van je bh)! Dit geeft namelijk de meeste steun en zorgt ervoor dat je bh goed blijft zitten. 
Je meet de omvang door het meetlint om je borstkas heen te doen, net onder je borsten. Houd het meetlint strak om je lichaam, maar niet zo strak dat het knelt (adem uit voor je meet, met ingehouden adem krijg je een heel ander resultaat!). Noteer het aantal centimeters dat je leest. En voilá, de eerste 70% is achter de rug! ;)

Bovenwijdte - cupmaat
Maar, we zijn nog niet klaar. Pak het meetlint weer, en houd het nu om het volste gedeelte je borsten heen. Zorg er weer voor dat je het lint niet te strak aantrekt!
Trek nu de onderwijdte van de bovenwijdte af, en je hebt je cupmaat!

Lees hier je cupmaat af:
AA;   10-12 cm                 
A;     12-14 cm                  
B;     14-16 cm
C;     16-18 cm
D;     18-20 cm
E;     20-22 cm
F;     22-24 cm
G;    24-26 cm
H;    26-28 cm


Geen opmerkingen:

Een reactie posten