dinsdag 14 mei 2013

DIY; pimp je sleutels

Ben je het ook zo zat om je huissleutel in het slot van je kluisje te steken, en moet je er eerst 62830 uitproberen voor je de goeie te pakken hebt?
Daar kan iets aan gedaan worden, namelijk door al je sleutels een ander kleurtje te geven! En daar hoef je geen speciale verf of spray voor te kopen, want we gebruiken gewoon nagellak! :)


Benodigdheden;
- Sleutels
- Plakband
- Nagellak; 
  - basiskleur
  - met glitter
  - topcoat

Stap 1;
Maak je sleutel schoon en vetvrij, zodat de nagellak mooier en beter blijft zitten. Daarna pak je een stukje plakband en dit wikkel je om de sleutel heen, net onder het gedeelte waar je de sleutel vasthoudt, zodat je een mooie rechte scheiding krijgt tussen 'het genagelakte deel en het niet genagelakte deel'.

Stap 2;
Wanneer je het buitenste randje van de sleutel een ander kleurtje wilt geven dan de rest, is het handig om dit eerst te doen. Handig is om hiervoor een dun kwastje te gebruiken, zodat je niet buiten het randje lakt. Geen paniek wanneer je dit wel doet, met een beetje nagellak-remover haal je het er zo weer af! :)

Stap 3;
Lak nu de andere kanten van de sleutel. Breng 2 tot 3 laagjes aan en laat het in de tussentijd goed drogen. Let wel; hoe meer nagellak je aanbrengt, hoe dikker het laagje om je sleutel heen wordt, waardoor het sneller afbrokkelt.

Stap 4;
Wanneer je basislaag goed droog is, breng je hier overheen een laagje glitter-nagellak aan. Wanneer dit gedroogd is breng je een topcoat aan, die er niet alleen voor zorgt dat je kleurtje er langer op blijft zitten, maar ook dat het prettiger voelt wanneer je je sleutel vasthoudt. Trek voorzichtig het plakbandje van je sleutel af.
Zorg er tenslotte voor dat je sleutel goed droogt (een paar uurtjes, minimaal). 

Tip; Wanneer je je sleutel wilt laten drogen (je wilt hem natuurlijk niet met de natte kant op je bureau leggen), kun je de sleutel vastplakken door een plakbandje over het deel dat niet 'genagelakt' is te plakken, en dit dan weer vast te plakken aan een glas, zodat het 'genagelakte' deel van je sleutel er bovenuit steekt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten