donderdag 16 mei 2013

Natuurlijke make-up remover

Een poosje terug zag ik op internet een stukje over het schoonmaken van je gezicht. Ik vond het leuk om met jullie te delen!

We kopen allemaal make-up remover en nog veel meer van dat soort 'schoonheids- en reinigingsproducten', maar dat is eigenlijk nergens voor nodig!
Onze huid maakt zich namelijk al zelf schoon. Dit doet de huid met het talg, wat de onzuiverheden naar buiten brengt. Talg is het 'reinigingsproduct' van de huid.
Waarom gebruiken wij dan reinigingsmiddelen met zeep en parfum? Het enige wat we moeten reinigen zijn de onzuiverheden die we zelf op ons gezicht doen, zoals make-up. Dit kan je ook heel goed doen met natuurlijke producten, hieronder zal ik een paar voorbeelden geven!


Olijfolie

Olijfolie is handig om waterproof make-up en andere hardnekkige make-up te verwijderen. Olijfolie is ook nog eens heel goed voor je huid! Olijfolie is verzorgend en voorkomt rimpels. Ook voor een vette huid is olijfolie goed, het maakt de poriën schoon!


Rozenwater

Met rozenwater kan je heel makkelijk foundation en concealer van je gezicht halen. Ook zorgt het voor een mooie teint, het is verzorgend en verfrissend! Zelfs voor je ogen!


Groene Thee

Groene thee is goed te gebruiken als zachte reiniger. Het verzorgt de huid enorm goed en gaat huidveroudering tegen!


Eiwit

Het klinkt misschien een beetje vies, maar het is wel heel goed voor je gezicht. Een natuurlijk peel-off masker is rauw eiwit. Je moet het op je gezicht aanbrengen en op laten drogen. Het reinigt je huid diep.


Honing

Honing gemengd met melk, yoghurt of thee is goed voor een droge, rode huid. Het voedt de huid! Om de honing goed te mengen is het wel handig om de honing te verwarmen.


Aloë Vera en Komkommer 

Zoals jullie misschien wel weten zijn Aloë Vera en Komkommer heel goed voor je huid. Van deze twee producten kan je ook een superverfrissende gezichtsgel maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten