maandag 13 mei 2013

Skincare

Wees lief voor je huid!

Wanneer jij lief bent voor je huid, is je huid lief voor jou! En wanneer je zo lang mogelijk van je huid wilt blijven genieten, moet je toch echt rekening houden met een paar dingen;

Stress;
Stress zorgt ervoor dat er vrije radicalen in je lichaam ontstaan. Vrije radicalen zijn producten die geproduceerd worden tijdens de stofwisseling, en de gezonde cellen beschadigen. Hierdoor ontstaan onder andere puistjes. 

Ongezonde voeding;
Ook door het nuttigen van ongezonde voeding ontstaan de vrije radicalen. Ze zorgen niet alleen voor puistjes, maar ook voor huidveroudering.

Lactose en verzadigd vet;
Melkproducten en verzadigde vetten kunnen pukkeltjes veroorzaken. Gebruik daarom niet te veel van deze producten!

Zon;
Door zon wordt je huid eerder oud. Stel je huid dus niet te lang bloot aan de zon, en gebruik zonnebrandproducten. Voor meer over 'Veilig Zonnen', klik hier! :)

Roken;
Roken zorgt ervoor dat je huiddoorbloeding slechter wordt. Hierdoor worden afvalstoffen minder goed afgevoerd, waardoor je huid er ongezonder uitziet (grijs en grauw).

Douchen;
Was je huid met lauw water, met heet water beschadig je je huid. Ook is het niet altijd verstandig om zeep te gebruiken. In de zeep kunnen namelijk stoffen zitten die de bovenste vetlaag van je huid aantasten. Je kunt wel een zeep gebruiken die alleen plantaardige ingrediƫnten bevat.
Droog je huid na het douchen niet te ruw af.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten