woensdag 1 mei 2013

Wenkbrauwen epileren

Wanneer we onze make up doen, vergeten we vaak onze wenkbrauwen. Terwijl dit zo onterecht is! Wenkbrauwen zijn de lijstjes om je ogen, ze bepalen 80% van je gezichtsuitdrukking. En daarom lijkt het me wel zo verstandig om ook je wenkbrauwen bij te houden en ze wat aandacht te schenken...


Het is erg belangrijk dat je je wenkbrauwen in vorm houdt. Wanneer je onverzorgde wenkbrauwen hebt, kan je erg slordig overkomen bij mensen. Daarom is het van belang dat je ze regelmatig epileert (DUS NIET SCHEREN!). 

Allereerst;
Met het epileren is het belangrijk dat je alleen onder je wenkbrauw haartjes weghaalt. Wanneer je boven je wenkbrauw gaat epileren haal je de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen weg, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

De vorm van je wenkbrauw;
Leg een potlood tegen je neusvleugel aan, recht omhoog, langs je binnenste ooghoek. Dit is het punt waar je wenkbrauw begint. Alle haartjes die voor dit punt zitten, kun je weghalen.
Waar je wenkbrauw eindigt bepaal je door het potlood weer tegen je neusvleugel aan te leggen, maar het nu langs je buitenste ooghoek je leggen. Alles wat achter dit punt zit, kun je weghalen.
Het hoogste punt van je wenkbrauw bepaal je door het potlood weer schuin tegen je neusvleugel te leggen, maar deze keer laat je het potlood langs je iris schuin omhoog gaan. Het punt waar het potlood de wenkbrauw raakt is het hoogste punt van jouw wenkbrauw. 

Au!
Ja, epileren is geen pretje, en zeker niet de eerste paar keren. Een paar dingen die je kunt doen om de pijn te verzachten zijn;
- trek je huid strak wanneer je een haartje verwijdert. 
- zorg ervoor dat je een koud washandje bij de hand hebt om op je wenkbrauw te leggen wanneer het zeer gaat doen.

Zorg dat het schoon is;
Het is belangrijk om het gebied waar je gaat epileren goed schoon te houden. Wanneer je haartjes uit je gezicht trekt, betekent dit namelijk dat de porie, waaruit het haartje groeide, open is. En wanneer een porie open is, komen er eerder bacteriën in de porie, die zich ophopen, en zo kunnen er puistjes ontstaan. 


Make up;
Natuurlijk kun je ook heel wat compenseren met make up. Je kunt je wenkbrauwen op allerlei manieren invullen; met een stiftje, een potlood of met poeder. Wanneer je niet weet welke kleur make-up je hiervoor moet gebruiken;
voor licht haar; 2 à 3 tinten donkerder dan je haarkleur
voor donker haar; 2 à 3 tinten lichter dan je haarkleur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten