woensdag 8 mei 2013

Veilig zonnen


1. Smeren
Wanneer je een blanke huid hebt, is het het best om iedere dag een crème te gebruiken met factor 15 (of meer). Doe dit ook in de winter, want het is goed dat je het hele jaar beschermt, en niet alleen in de zomer! Dit is niet alleen ter bescherming van je huid, maar je huid maakt hierdoor ook nog eens extra vitamine D aan, waardoor je huid er het hele jaar door gezond uit ziet!

2. Veilig bruin worden
Je huid beschadigt niet alleen wanneer je verbrand, maar zelf het bruin worden van je huid is eigenlijk al een teken van beschadiging. De schade wordt aangericht al voor dat je bruin wordt. Omdat je huid wordt aangevallen door de zon, produceert je huid een laagje pigment om zich tegen de zon te beschermen.
Veel mensen denken dus dat wanneer ze bruin zijn, ze geen zonnebrandcrème meer hoeven te gebruiken. Dit is niet waar, want het bruine beschermlaagje is vergelijkbaar met factor 5.

3. Factor?
De factor die je nodig hebt hangt erg af van je huidtype. Heb jij een blanke huid die snel verbrand, dan is het verstandig om een hoge factor te gebruiken.
Natuurlijk is het belangrijk om een goede factor te gebruiken, maar nog belangrijker is de manier waarop je de zonnebrand aanbrengt. Wanneer je je goed insmeert, geeft een zonnebrandcrème met spf 15 maar 6% minder bescherming dan een total sunblock.
Om de factor die op je flesje zonnebrandcrème staat aangegeven, moet je je huid om de 2 uur insmeren.

Fruit bevat veel antioxidanten! :)
4. 'Bruiningsvoedsel'
Volgens onderzoek geeft het eten van voeding met antioxidanten je huid een mooier kleurtje, en het beschermt je huid ook nog eens tegen verbranding!
Antioxidanten zitten onder andere in; bosbessen, bramen, rozijnen, frambozen, aardbeien, broccoli, aardappels, wortel en tomaat.

5. Aftersun
Nadat je in de zon hebt gelegen, ontstaat er meestal een klein tekort aan antioxidanten. Ook kan je huid uitdrogen wanneer je regelmatig in de zon zit. Daarom is het goed om, na het zonnen, altijd (dus ook wanneer je niet verbrand bent!) je huid in te smeren met aftersun. Dit verkoelt je huid niet alleen, maar het vult ook je voorraad antioxidanten aan en het hydrateert je huid. Ook brengt het elasticiteit in je huid terug, die je huid weer beschermt tegen rimpels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten